分譲マンション|モアグレース各務原市民公園【岐阜県各務原市】|不動産開発事例|Agg.一級建築士事務所
Agg.一級建築士事務所

Agg.一級建築士事務所

Agg. Architects Office

Agg.一级建筑师事务所

TEL: 0120-86-5142

不動産開発 分譲マンション モアグレース各務原市民公園

縦ラインを強調したグリッドで構成された外観構成。周辺ボリュームに配慮しスケール感を操作し調整。

Appearance composition composed of a grid that emphasizes vertical lines.The scale is adjusted in consideration of the surrounding volume.

由强调垂直线的网格组成的外观构成。考虑相对于周边体积的尺度感,调整了设计。

不動産開発 分譲マンション モアグレース各務原市民公園

周囲の街並みに馴染むよう、茶系をベースとした配色でデザインを統一。

The design is unified with a brown-based color scheme so that it blends in with the surrounding cityscape.

设计统一以棕色为主的配色方案,使其与周围的城市景观融为一体。

不動産開発 分譲マンション モアグレース各務原市民公園

車椅子動線も確保したエントランスアプローチ。特徴的なレンガが建物内まで続き、人々を奥へと導く。

Entrance approach that secures the flow line of wheelchairs.Characteristic bricks continue into the building, leading people to the back.

确保轮椅的动线的入口方法。特色的瓷砖延展至建筑内部,将人们引导向内部。

不動産開発 分譲マンション モアグレース各務原市民公園

2つの空間を上からスクリーンで分割したかのような装飾壁はエントランス空間に奥行きを与える。

The decorative wall, which looks as if the two spaces are divided by a screen from above, gives depth to the entrance space.

装饰墙从上方看起来,两个空间好像被屏幕隔开,为入口空间增加了深度。

不動産開発 分譲マンション モアグレース各務原市民公園

様々な生活スタイルに柔軟に対応可能な広い間口のリビングダイニング。

A living-dining room with a wide frontage that can flexibly accommodate various lifestyles.

宽敞的客厅兼餐厅,可灵活适应各种生活方式。

不動産開発 分譲マンション モアグレース各務原市民公園

十分な収納量を確保したアイランドキッチンがリビングダイニングと連続的に繋がる。

The island kitchen with sufficient storage capacity is continuously connected to the living / dining room.

具有足够存储容量的岛式厨房与客厅/餐厅连续相接。

不動産開発 分譲マンション モアグレース各務原市民公園

ゆったりとした家具のレイアウトが可能な主寝室。

A master bedroom with a spacious furniture layout.

主卧室配有宽敞的家具布局。

0 / 0

モアグレース各務原市民公園

【岐阜県各務原市】

駅徒歩5分という交通利便性に加え、地区独自の景観計画区域内での分譲マンションです。

周囲には市民公園に加え木造2階建住宅が多く建ち並ぶエリアのため、居住性を確保しながら周囲のスケールに対し圧迫感を最小化するため極力大きな面を分節しています。下部2層・上部4層は構成ルールを変えアイレベルでのスケールに合わせ、南面はグリッド状に分割したマリオンの中に各住戸のバルコニーのボリュームだけが浮き出るように細分化。
また、周辺家屋の壁・瓦の色調を建物の配色に取込み、遠景から望むと壁・瓦と建物の色彩がレイヤー状に重なるスカイラインを形成し閑静な住宅地に馴染む風景を形成しています。
アプローチでは人の流れを受止めるようL字の庇を設け、エントランス内部には2つの空間を上からスクリーンで分割したかのような装飾壁を設け、認知上の「奥」を想起させ奥行きを演出。ニーズに特化した間取りに加え、周辺環境への配慮を行うことで、この地域での新たなコミュニティが形成させる基盤を構築しました。



In addition to the convenience of transportation, which is a 5-minute walk from the station, it is a condominium apartment within the area's unique landscape planning area.

In addition to the civic park, there are many wooden two-story houses in the surrounding area.The largest surface is segmented to minimize the feeling of oppression on the surrounding scale while ensuring comfort.The colors of the surrounding houses are incorporated into the color scheme, and when viewed from a distant view, the colors of the walls / tiles and the building form a skyline that overlaps in layers, forming a landscape that blends into a quiet residential area.
In addition to the floor plans that are specific to the needs, we have built a foundation for the formation of a new community in the region by giving consideration to the surrounding environment.



该项目不仅交通便利,距离车站步行仅需5分钟,也是该地区独特景观设计规划区内的分让式公寓。

周边有市民公园,还有很多2层建的木造住宅。为了尽量减少对周围尺度的压迫感,同时确保居住性,设计上对表面进行了最大的分割。将周边房屋的颜色融入配色方案,从远处看,墙/瓦与建筑的颜色形成层层叠叠的天际线,形成融入安静住宅区的景观。
除了满足特定需求的平面布局之外,我们还充分考虑周边环境,为该地区形成新社区打好了基础。

D-002

Type
不動産開発/分譲マンション
敷地面積
2098.39㎡
延床面積
3241.32㎡
構造規模
RC造 6階建
設計期間
2016.04~2016.11
設計監理
八木 俊典
Type
Condominium
Site area
2098.39㎡
Total floor area
3241.32㎡
Structural scale
RC 6F
Design period
2016.04~2016.11
Design
Yagi Toshinori
种类
公寓出售
场地面积
2098.39㎡
总建筑面积
3241.32㎡
结构尺度
钢筋混凝土结构 6层
设计时期
2016.04~2016.11
设计监理
Toshinori Yagi

OTHER WORKS

HOME > WORKS > モアグレース各務原市民公園