分譲マンション|More Grace長良平和通レジデンス【岐阜県岐阜市】|不動産開発事例|Agg.一級建築士事務所
Agg.一級建築士事務所

Agg.一級建築士事務所

Agg. Architects Office

Agg.一级建筑师事务所

TEL: 0120-86-5142

不動産開発 分譲マンション More Grace長良平和通レジデンス

14層のボリュームを低層部・高層部で分節し、左右でアシンメトリーに構成された外観

The appearance composition that the volume of 14 layers is segmented in the low-rise part and the high-rise part and is asymmetrically configured on the left and right.

14层体量分割成低层部分和高层部分,左右非对称配置的外观构成。

不動産開発 分譲マンション More Grace長良平和通レジデンス

岐阜市のパワースポット「金華山」への抜けを意識し、南東方向へ開いたバルコニーが外観に特徴を与える

The balcony that opens to the southeast gives a distinctive appearance, conscious of the exit to the power spot "Mt. Kinka" in Gifu City.

向东南方向开设的阳台给人以独特的外观,引导人们的意识,朝向岐阜市动力点“金华山”。

不動産開発 分譲マンション More Grace長良平和通レジデンス

道路から引きのあるアプローチは歩車分離しながら建物内へ人々を導く

The pulling approach from the road guides people into the building while separating the pedestrians.

从道路开始牵引过来的入口,一边进行人车分离,一边把人们导引向建筑物内。

不動産開発 分譲マンション More Grace長良平和通レジデンス

メインエントランスのガーデンは内部のシックな色調と対照的に白い壁を配し、緑をより鮮やかに際立たせる

The garden at the main entrance has white walls in contrast to the chic interior tones, making the greens stand out more vividly.

主要入口处的庭院,与室内别致的色调形成鲜明对比,配以白色墙壁,使绿色更加生动。

不動産開発 分譲マンション More Grace長良平和通レジデンス

ガーデンを眺める入居者専用ラウンジ。間接光や木を基調とした構成が落ち着いた雰囲気を演出

Resident-only lounge overlooking the garden. The composition based on indirect light and wood creates a calm atmosphere.

俯瞰庭院的居住者专用的休息室。 基于间接光和木材的构成,营造出平静的氛围。

不動産開発 分譲マンション More Grace長良平和通レジデンス

各住戸玄関は折上天井が高級感を演出

At the entrance of each dwelling unit, the fold-up ceiling creates a sense of luxury.

在各个住户玄关入口处,折叠式天花板营造出一种奢华感。

不動産開発 分譲マンション More Grace長良平和通レジデンス

可動間仕切りにより可変性のある利用が可能なリビングダイニングと続き間の洋室

A Western-style room with a living-dining room and a continuous room that can be used in a variable manner with a movable partition.

通过设置可活动拉门,使客厅厨房的利用具有更多可变性,从而形成了连续的洋室。

不動産開発 分譲マンション More Grace長良平和通レジデンス

北側廊下からも安定的な柔らかい光が注ぐ主寝室

The master bedroom where stable and soft light shines from the north corridor.

主卧室,从北侧走廊也可以照射进稳定而柔和的光线。

0 / 0

More Grace 長良平和通レジデンス

【岐阜県岐阜市】

敷地南面は懐かしい街並を残す河原町界隈や、風光明媚な情景を残す長良川・金華山などを擁する[伝統・文化エリア]、北面は大規模ショッピング施設やロードサイド店が多数出店し、各公共施設を中心に再開発された[再開発・新興エリア]、双方のセンターポジションとなる利便性の高い平和通エリアにおける新築分譲マンションです。

三面接道・角地の立地条件を活かし、各道路から建物をセットバック。歩車分離や周辺交通量の影響に配慮しました。
南側外観は中層建築が多く立並ぶ街のスケールと調和させつつ、低層部/高層部でデザイン構成を分割。4面全てが視認出来る敷地条件により、コストを抑えつつデザイン性・施工性の両立を目指し変化に富んだ表情を実現しました。
エントランスには最奥にガーデンを配置し、全体的にトーンを落とした素材と、ガーデンスペース白タイル壁とのコントラストにより、緑を際立たせるよう演出。学区にも恵まれ、高いセキュリティ性を確保。「長良川花火大会」時には屋上展望スペースより特等席での観覧が可能です。生活利便性と共に恵まれた景観を臨む豊かな暮らしを実現できる環境を目指しました。



The south side of the site is the [Traditional / Cultural Area], and the north side is the [Redevelopment / Emerging Area].

Buildings are set back from each road, taking advantage of the location conditions of the three-sided road and corner lot. Consideration was given to the effects of pedestrian separation and surrounding traffic.The design composition is divided into low-rise and high-rise areas while the south exterior is in harmony with the scale of the city. Due to the site conditions where all four sides can be seen, we have realized a variety of expressions with the aim of achieving both design and workability while keeping costs down.
Blessed with school districts, ensuring high security. At the time of "Nagara River Fireworks Festival", you can see it from the rooftop observation space. We aimed to create an environment where people can live a rich life with a view of the blessed landscape as well as convenience of living.



场地南侧为【传统/文化区】,北侧为【重建/新兴区】。利用三面邻接道路和拐角地段的位置条件,建筑物在每条道路上都后退。 考虑了人车分离和对周围交通的影响。

设计构成分为低层区和高层区,南立面与城市规模相协调。 由于拥有可以看到所有四个侧面的现场条件,我们实现了多种表现形式,目的是在降低成本的同时实现设计和施工性。
受惠于学区环境,确保了高度的安全性。 在“长良川烟花节”上,您可以从屋顶观景空间上观览。 我们的目标是创造一个,让人们可以在享受风景和便利生活的同时,过上充实的生活。

D-008

Type
不動産開発/分譲マンション
敷地面積
1481.93㎡
延床面積
3674.96㎡
構造規模
RC造 14階建
設計期間
2018.06~2018.12
設計監理
八木 俊典
Type
Condominium
Site area
1481.93㎡
Total floor area
3674.96㎡
Structural scale
RC 14F
Design period
2018.06~2018.12
Design
Toshinori Yagi
种类
公寓出售
场地面积
1481.93㎡
总建筑面积
3674.96㎡
结构尺度
钢筋混凝土结构 14层
设计时期
2018.06~2018.12
设计监理
Toshinori Yagi

OTHER WORKS

HOME > WORKS > More Grace長良平和通レジデンス