注文住宅|PANORAMA HOUSE renovation【名古屋市昭和区 T邸】|注文住宅事例|Agg.一級建築士事務所
Agg.一級建築士事務所

Agg.一級建築士事務所

Agg. Architects Office

Agg.一级建筑师事务所

TEL: 0120-86-5142

注文住宅 PANORAMA HOUSE renovation

既存建物のポテンシャルを活かしながら横引きゲートと目隠しルーバーを設置し刷新された外観。

The exterior has been redesigned by installing a horizontal gate and a blindfold louver while taking advantage of the potential of the existing building.

充分发挥现存建筑的潜力,通过设置水平推拉门和蒙眼百叶窗,刷新了建筑物的外观形象。

注文住宅 PANORAMA HOUSE renovation

新旧のコントラストの対比が印象的な南側ファサード。室内の石張りを外部へ連続させ庭との繋がりを強調するよう操作している。

The south facade has an impressive contrast between the old and the new. The stones in the room are connected to the outside to emphasize the connection with the garden.

南立面的新旧对比令人印象深刻。 室内的石材贴面与外部相连,以强调与花园的联系。

注文住宅 PANORAMA HOUSE renovation

プライバシーを確保しながら軒裏のレッドシダー羽目板が外部への連続性を生む玄関ホール。

The entrance hall where the red cedar siding on the back of the eaves creates continuity to the outside while ensuring privacy.

玄关大厅空间的屋檐背面的红雪松壁板,在确保私密性的同时,又与外部保持了连续性。

注文住宅 PANORAMA HOUSE renovation

50畳のLDKは造作棚で緩やかに区切りスケール感を調整。点在する天然石の壁が変化に富んだ空間を生む。

The 50 tatami mat LDK is gently separated by a built-in shelf to adjust the scale. The scattered natural stone walls create a space full of variety.

50叠的LDK被内置搁板轻轻隔开,调节划分比例。 错落有致的天然石墙营造出一个充满丰富多变的空间。

注文住宅 PANORAMA HOUSE renovation

パノラマのように広がる庭を臨むリビングは床材を外部テラスと統一し連続性を創出。

The living room overlooking the panoramic garden creates continuity by unifying the flooring with the external terrace.

客厅俯瞰全景花园,通过将地板与外部露台统一起来,创造了连续性。

注文住宅 PANORAMA HOUSE renovation

十分な収納量と最新設備を内包したキッチンは建具・天井・家具の木材と仕上を統一し空間に一体感を与える。

The kitchen, which has a sufficient storage capacity and the latest equipment, unifies the wood and finish of fittings, ceilings, and furniture to give a sense of unity to the space.

厨房拥有充足的存储容量和最新的设备,将家具、天花板和家具的木材及饰面统一起来,为空间带来统一感。

注文住宅 PANORAMA HOUSE renovation

庭園を借景として取り込む応接室は庭の魅力を最大限引き出すようシックな配色で統一。

The drawing room, which takes in the garden as a borrowed landscape, is unified with a chic color scheme to maximize the charm of the garden.

客厅以花园为借景,统一以别致的配色方案,将花园的魅力发挥到极致。

注文住宅 PANORAMA HOUSE renovation

庭へ意識が向くよう華美な装飾を控えシンプルに纏めた主寝室からは、緑に反射した柔らかな光が降り注ぐ。

The soft light reflected in the green shines down from the master bedroom, which is simply arranged with ornate decorations to turn the consciousness toward the garden.

绿色植物反射的柔和光线,从简约的主卧室照下来,布置华丽的装饰,将意识转向花园。

0 / 0

PANORAMA HOUSE renovation

【名古屋市昭和区 T邸】

名古屋市内の閑静な住宅地に建つ、広大な庭を望むRC造2階建住宅のリノベーション・プロジェクトです。

家族構成の変化等により、現家屋をオーナー様ご家族が継承し「住み継ぐ家」として、リノベーションしました。
廊下・階段室・LDKを一体の空間とし、パノラマのように広がる広大な庭を各部屋から望めるよう伸びやかなLDKとしました。表情のある天然石を内外の壁面に用いて変化を付けながら外部との連続性を持たせ、目線高さの造作家具により緩やかに区切る事で、拡がりを感じつつも囲まれた空間が点在する、変化に富んだ空間構成を目指しました。また、階段室は新たにライトウェル(光井戸)として機能転換するため、シンプルなディテールの片持ち階段とし、安定的で柔らかな光がLDKへ降り注ぐ象徴的な場所となりました。
北側には水廻り・家事室等を集約し、各主要居室との回遊性を設ける事で家事動線を単純化。玄関から一番動線の長い最奥エリアには収納室をまとめることで、1階の中心部分のみで生活が完結するプラン構成に再編成しました。じっくりと設計及び工事期間を設けることで、オーナー様と共に新しき「住み継ぐ家」を完成させることができました。



The RC two-story house overlooking the vast garden has been renovated as a "house to live in" by the owner's family.

The corridor, staircase, and LDK have been integrated into a single space, and each room has a panoramic view of the vast garden.By using natural stones on the inner and outer walls to maintain continuity with the outside, and by gently dividing the space with furniture at the height of the line of sight, we aimed to create a space that is dotted with enclosed spaces while feeling the expanse.The staircase is a cantilever staircase with simple details, making it a symbolic place where stable and soft light shines on the LDK.
The water area and housework room are concentrated on the north side to simplify the flow of housework. By consolidating the storage rooms in the innermost area, we have reorganized the plan structure so that life is completed only in the central part of the first floor.By carefully designing and setting the construction period, we were able to complete a new "house to live in" together with the owner.



俯瞰广阔庭院的钢筋混凝土结构两层住宅,被业主的家人继承,作为“宜居之家”进行改造。

走廊、楼梯间、LDK融为一体,每个房间都可以将广阔的花园尽收眼底。内外墙采用天然石材,保持与外部的连续性,在视线的高度上,用家具轻轻划分空间,旨在创造一个既让人感受广阔的空间,同时又点缀着封闭的空间.楼梯间为悬臂式楼梯,细部简约,是稳定柔和的光线照射在LDK上的象征性场所。
水区和家务室集中在北侧,简化家务动线。 通过整合最里面的储藏室,我们重新组织了平面结构,使生活只在一层的中央部分完成。经过精心设计和工期设置,我们能够与业主共同完成一个新的“宜居之家”。

h-016

Type
注文住宅
敷地面積
1132.52㎡
延床面積
391.63㎡
構造規模
RC造 2階建
設計期間
2018.06~2019.11
設計監理
八木 俊典
Type
Custom home
Site area
1132.52㎡
Total floor area
391.63㎡
Structural scale
RC 2F
Design period
2018.06~2019.11
Design
Toshinori Yagi
种类
定制家居
场地面积
1132.52㎡
总建筑面积
391.63㎡
结构尺度
钢筋混凝土结构 2层
设计时期
2018.06~2019.11
设计监理
Toshinori Yagi

OTHER WORKS

HOME > WORKS > PANORAMA HOUSE renovation