注文住宅|自然に包まれた邸【名古屋市千種区 H邸】|注文住宅事例|Agg.一級建築士事務所
Agg.一級建築士事務所

Agg.一級建築士事務所

Agg. Architects Office

Agg.一级建筑师事务所

TEL: 0120-86-5142

注文住宅 自然に包まれた邸

厳格なまでの存在感を持つコンクリート造の量塊に対し、緻密に計画された植栽が施され完成されたファサード。

The facade is completed by carefully planned planting on a concrete mass that has a strict presence.

针对具有严格存在感的混凝土块,被精心设计的植物构成了立面景观。

注文住宅 自然に包まれた邸

道路から程良い離隔を設けられ、外壁に穿たれた4台のインナーガレージ。

Four inner garages are pierced on the outer wall with a reasonable distance from the road.

四个内部车库穿过外墙,与道路保持了合适的距离。

注文住宅 自然に包まれた邸

スチールの門扉の奥に繋がるアプローチ動線。石積みの存在感が来訪者を導く。

An approach flow line that connects to the back of the steel gate. The presence of masonry guides the visitors.

连接钢制门后面的动线,砖石堆积的存在感引导着来访者。

注文住宅 自然に包まれた邸

明暗がコントロールされ、柔らかな自然光が上部から注ぐエントランスホール。

An entrance hall where light and darkness is controlled and soft natural light pours from above.

控制明暗的入口大厅,柔和的自然光从上方倾泻而下。

注文住宅 自然に包まれた邸

土の風合いを残す壁材と、無垢材による造作家具によって設えられたリビングスペース。

A living space created by wall materials that retain the texture of the soil and furniture made of solid wood.

由保留土壤质地的墙体材料,和实木家具打造的生活空间。

注文住宅 自然に包まれた邸

リビングから繋がるルーフテラスに配された、コンクリートのテーブルと活けこまれた雑木の植栽。

A concrete table and a variety of trees planted on the roof terrace that connects to the living room.

连接起居室的屋顶露台上配置了一张混凝土桌子,并种植了各种植栽。

注文住宅 自然に包まれた邸

高低差のある庭に作り出された森が住宅の質を更に底上げしています。

The forest created in the garden with different heights further enhances the quality of the house.

庭院中营造出不同高低差的树木,进一步提升了住宅的品质。

注文住宅 自然に包まれた邸

素材感を生かしながら機能的に纏められたダイニングキッチン。

A dining kitchen that is functionally organized while making the most of the texture.

餐厅厨房在功能上井井有条,同时充分发挥了质感。

注文住宅 自然に包まれた邸

サニタリーの開口部には、住居内の建具同様、存在感のある木枠の造作が施されました。

The opening of the sanitary has a wooden frame with a strong presence, similar to the fittings in the house.

卫浴的开口处是木框,存在感很强,类似于室内的家具。

注文住宅 自然に包まれた邸

オーナーのコレクションが整然と収納されたワインカーヴ。

A wine cave with the owner's collection neatly stored.

一个酒窖,主人的收藏品整齐地摆放着。

0 / 0

自然に包まれた邸

【名古屋市千種区 H邸】

閑静な住宅街に建つ鉄筋コンクリート造の住宅です。

前面道路を挟んで、敷地の用途地域設定以前に建てられた、5階建てのマンションからの視線に留意しながら計画を進めました。地階となる前面道路レベルには4台分の駐車スペースを確保し、駐車場内からの階段と平行して穴太積の石積壁に沿ってアプローチ階段を設置し、上った処にエントランスを設けました。石積壁の延長上に中庭を設け、パウダールーム・バスルーム等からも緑豊かな庭園、石積壁を各所より望めることが可能としています。
1・2F部分には敷地の既存高低差を利用しながら、地階の駐車場上部の人工地盤部分に配置した大きなプランターを兼ねたコンクリート造作テーブル等より慎重に造園計画され、あたかも元々存在した森林を思わせるかのような庭に面して各居室を配置することで、都市にいながらも自然に包まれた静謐な空間となりました。



It is a reinforced concrete house built in a quiet residential area.

We proceeded with the plan while paying attention to the line of sight from the five-story condominium that was built before the site was set for the restricted area across the front road.While utilizing the existing height difference of the site on the 1st and 2nd floors, the landscaping plan was made more carefully than the concrete construction table that doubles as a large planter placed on the artificial ground above the parking lot on the basement floor.
By arranging each room facing the garden, which reminds us of the forest that originally existed, it became a quiet space surrounded by nature even in the city.



这是一座建在安静住宅区的钢筋混凝土结构住宅。

隔着前面道路,同时注意用地的用途功能被设定之前所建造的五层公寓的视线,而开展设计。1.2层部分在利用场地现存高差的同时,在地下停车场上部的人工造基础部分,设置了兼作大型花盆的混凝土施工台,并仔细地进行了景观设计。 每个居室都面向花园,让我们想起了原生态的森林,即使在城市里,它也变成了一个被自然包围的静谧空间。

h-017

Type
注文住宅/ガレージハウス
敷地面積
568.18㎡
延床面積
410.43㎡
構造規模
RC造 地下1階+2階建
設計監理
田頭 健司&Agg.
Type
Garage house
Site area
568.18㎡
Total floor area
410.43㎡
Structural scale
RC B1F-2F
Design
Kenji Tagashira&Agg.
种类
车库屋
场地面积
568.18㎡
总建筑面积
410.43㎡
结构尺度
钢筋混凝土结构 地下1层+地上2层
设计监理
Kenji Tagashira&Agg.

OTHER WORKS

HOME > WORKS > 自然に包まれた邸