注文住宅|House like a café【大阪府高槻市 T邸】|注文住宅事例|Agg.一級建築士事務所
Agg.一級建築士事務所

Agg.一級建築士事務所

Agg. Architects Office

Agg.一级建筑师事务所

TEL: 0120-86-5142

注文住宅 House like a café

閑静な住宅街の中に溶け込む落ち着いた色合いの外観。

The appearance of calm colors that blend into a quiet residential area.

沉稳的色调融入安静的住宅区。

注文住宅 House like a café

内部の空間構成を周囲に伝えないプライバシーを重視したファサード。

A facade that emphasizes privacy and does not convey the internal space composition to the surroundings.

立面强调隐私,不将内部空间构成传达给周围环境

注文住宅 House like a café

光の入り方により表情を変えるエントランス。効率的にミラーを配置し奥行感を演出。

The entrance that changes its expression depending on how the light enters. Efficiently arrange mirrors to create a sense of depth.

根据光线进入的方式改变其表情的入口。 有效地布置镜子以创造深度感。

注文住宅 House like a café

外観からは想像も出来ないエントランスと繋がるコートヤード。

A courtyard that connects to the entrance, which cannot be imagined from the outside.

一个与入口相连的庭院,这是从外面无法想象的。

注文住宅 House like a café

外部からの視線を遮り、プライベートなコートヤードを楽しめるダイニング・キッチン。

A dining / kitchen where you can enjoy a private courtyard by blocking the line of sight from the outside.

一个餐厅/厨房,通过阻挡外部视线来享受私人庭院。

注文住宅 House like a café

コートヤードを中心として各階の所要室へ視線が抜け、緩やかなつながりを持った関係性を生む。

A line of sight is lost to the required rooms on each floor centering on the courtyard, creating a loosely connected relationship.

各层的房间都以庭院为中心,在这里拔出去往各个房间的视线,从而形成了一种松散的连接关系。

注文住宅 House like a café

2階テラスのピクチャーウインドウは高台からドラマチックに街の風景を切り取る。

The windows on the terrace on the second floor dramatically cut out the scenery of the city from the hill.

二层露台上的窗户,将城市街区的景色与山上的景色戏剧性地分隔开了。

0 / 0

House like a café

【大阪府高槻市 T邸】

緑豊かで閑静な住宅地に建つコートハウス(中庭住宅)です。

南側は車の往来が多く、騒音やセキュリティに対する懸念に応える為に、あえて南面は閉ざし、ボックス形状の外観を基調としています。
内部はヨーロッパ産のアンティークレンガを敷き詰めた中庭から、採光や通風を確保するプランとし、柔らかい光と視界の広がりをもたらします。2階のバルコニーテラスには眺望を切り取った開口を設け、内部に天然素材を用い、生活にぬくもりと変化を与え、使い込むほどに愛着の持てる空間を実現しています。
中庭にあるカフェのような家をテーマにオーナー様の拘りを設計に活かしつつ、各専門職の技術者たちと共に丁寧に、しっかりと創り込んだ「世界中で一邸」の住まいを是非体感して頂き、皆様の住まいづくりの参考にして頂ければと思っています。



It is a courtyard house built in a quiet residential area with abundant greenery.

There is a lot of traffic on the south side, and in order to respond to concerns about noise and security, the south side is intentionally closed and the appearance is based on a box shape.
The interior is a courtyard lined with antique bricks from Europe, with a plan to ensure daylighting and ventilation, bringing soft light and a wide field of view.The balcony terrace on the 2nd floor has an opening with a cut-out view, and natural materials are used inside to give warmth and change to life and realize a space that you can attach to.
The owner's insistence is utilized in the design with the theme of a house like a cafe in the courtyard.



这是一座建在绿树成荫的安静住宅区建造的庭院住宅。

南侧车流较多,为了应对噪音和安全问题,南侧特意封闭,外观以箱型为主。
内部是一个庭院,内衬来自欧洲的仿古砖,设计确保采光和通风,带来柔和的光线和广阔的视野。2层的阳台露台设有开口部,可以看到镂空的景色,内部使用天然材料,给生活带来温暖和变化,实现一个让人可以依恋的空间。
在设计中运用了业主的提议,以院子里的咖啡馆一样的房子为主题。

h-006

Type
注文住宅
敷地面積
208.52㎡
延床面積
131.66㎡
構造規模
W造 2階建
設計監理
志柿 敦啓 八木 俊典
Type
Custom home
Site area
208.52㎡
Total floor area
131.66㎡
Structural scale
Wood 2F
Design
Atsuhiro Shigaki&Toshinori Yagi
种类
定制家居
场地面积
208.52㎡
总建筑面积
131.66㎡
结构尺度
木结构 2层
设计监理
Atsuhiro Shigaki&Toshinori Yagi

OTHER WORKS

HOME > WORKS > House like a café