テナントビル|K&S EBISU BUILDING【東京都渋谷区】|商業建築事例|Agg.一級建築士事務所
Agg.一級建築士事務所

Agg.一級建築士事務所

Agg. Architects Office

Agg.一级建筑师事务所

TEL: 0120-86-5142

商業建築 テナントビル K&S EBISU BUILDING

既存ビルの独特な形状に対して、新たな基壇部を造成することをコンセプトに添えて形態を決定。

The form was decided with the concept of creating a new base for the unique shape of the existing building.

针对现状建筑独特的形状,确定了能够创造新的基座部概念的形态。

商業建築 テナントビル K&S EBISU BUILDING

菱形モジュールで組まれた白いアルミパネル帯が、通りのアクセントになります。

The white aluminum panel strips made up of diamond-shaped modules accentuate the street.

由菱形模块组成的白色铝板条突出了街道。

商業建築 テナントビル K&S EBISU BUILDING

あえて路面テナント部と一体性を持たせ、ビル全体のファサードバランスが破綻しないように考慮しています。

We dare to make it one with the road tenant section so that the facade balance of the entire building will not be disrupted.

敢于保持与道路面租户部分的一体性,考虑到避免破坏整个建筑的立面平衡。

商業建築 テナントビル K&S EBISU BUILDING

遠目からでも寄りで見ても破綻しないようにディテールを検討、解像度の高い造形を目指しました。

We examined the details so that they would not collapse even when viewed from a distance or from a close distance, aiming for high-resolution modeling.

我们斟酌了细节,以便即使从远处或更近地观看它们也没有破绽,旨在实现具有高分辨率的造型。

商業建築 テナントビル K&S EBISU BUILDING

既存ビルエントランスのセキュリティーボックスを生かすため、菱形パネルの一部は扉の仕様に。

In order to make the best use of the security box at the entrance of the existing building, a part of the diamond-shaped panel has a door specification.

为充分利用现状建筑入口处的保险箱,菱形面板的一部分设置成门的功能。。

商業建築 テナントビル K&S EBISU BUILDING

建物名称サインはステンレスの切り文字仕様で制作、フォントから配置バランスまで拘りました。

The building name sign was made with stainless steel cut letters, and we were particular about everything from fonts to layout balun drawings.

建筑物的名称标志是用不锈钢切割字母制成的,从字体到字型布局的所有内容都非常考究。

0 / 0

東京 恵比寿ビル

K&S EBISU BUILDING【東京都渋谷区】

渋谷区恵比寿駅前テナントビルの、低層部ファサード・エントランスの改修計画です。

①テナント利用を継続状態での工事となる為、既存躯体には手を加えない事
②建物壁面から敷地境界までの僅かな離隔しか利用できない事
③1階路面テナント様の価値向上にも寄与する改修でなければならない事
④コストパフォーマンス/コントロールを重視したリノベーションとなる事
⑤各フロアのテナント様が営業中の為、最大限配慮した短工期である事
これらの要件をクリアすべくアルミ複合版パネルでビルの低層部を覆う手法を採用し、新たな基壇部を造るイメージで造形を検討、菱形モジュールによる白い帯を纏わせました。



A plan to renovate the low-rise facade entrance of the tenant building in front of Ebisu Station in Shibuya Ward.

①Do not modify the existing skeleton as the construction will continue to be used by tenants.
②Only a small distance from the building wall to the boundary of the site can be used
③Must be a renovation that also contributes to increasing the value of the 1st floor road tenants.
④Renovation with an emphasis on cost performance control.
⑤Tenants on each floor are open, so please make the construction period as short as possible.
In order to meet these requirements, we adopted a method of covering the lower part of the building with an aluminum composite panel, examined modeling with the image of creating a new base, and put on a white band with a rhombus module.



这是位于涩谷区惠比寿站前的,出租大楼低层立面入口的设计改造。

①保留现有的框架结构,因为要在租户继续使用建筑的同时进行施工。
② 建筑物的壁面距离用地界限,可以被利用的间距非常有限。
③即使是为了赋予1层面向道路的租户更高的使用价值,也不得不进行改造工程。
④这将是一次强调性价比和控制成本的改造。
⑤由于每层的租户都是营业中的,所以施工周期应尽可能缩短。
为了满足这些条件,我们采用了一种用铝塑板覆盖建筑物下部的方法,以创建新的基座部的形象,并且斟酌其造型,采用由菱形模块组成的白色条带缠绕而成。

C-012

Type
テナントビル
構造規模
S+RC造 地下1階+地上10階建
設計監理
楮谷 慎吾&青山 智宙
Type
Tenant building
Structural scale
Steel+RC B1F-10F
Design
Shingo Kamitani&Tomohiro Aoyamao
种类
租户楼
结构尺度
混合结构 地下1层+地上10层
设计监理
Shingo Kamitani&Tomohiro Aoyamao

OTHER WORKS

HOME > WORKS > K&S EBISU BUILDING