Agg.一級建築士事務所

Agg.一級建築士事務所

Agg. Architects Office

TEL: 0120-86-5142

商業建築 オフィスリノベーション AMGホールディングス

モノトーンの要素で構成された箱状の壁面。ブラックの部分は床から浮上させ、間接光を仕込んでいます。

A box-shaped wall made of monotone elements. The black part is raised from the floor and is charged with indirect light.

商業建築 オフィスリノベーション AMGホールディングス

アッパーライトによって軽やかな照度を確保された接客スペース。

Hospitality space reserved a light illumination by the upper light.

商業建築 オフィスリノベーション AMGホールディングス

天然板の壁はミラーに映り込み、スペースに一層の広がりを与えます。

The walls of the natural board are reflected in the mirror, giving the space even more space.

商業建築 オフィスリノベーション AMGホールディングス

共用廊下部分も一部改修を行い、エントランスを効果的に拡張しています。

The common corridor has also been partially renovated to effectively expand the entrance.

0 / 0

Office Renovation

AMGホールディングス【名古屋市中区】

既存オフィスへのリノベーション提案の事例です。

単一の企業のためのスペースであった執務空間を、組織改編に併せて2つに区分し、訪れる方々を出迎えるエントランスをイメージアップすべく計画を行いました。個々のオフィスの出入口には存在を強調しないガラス扉を設ける配置としています。ボックスのテクスチャには、ブラックの塗装を施した天然板張りと、生地の素材感を残した木毛セメント板を使い分けています。
執務空間としてのプライバシー感を保ちながら、場所の一体性を損なわないよう、ボックスの高さを緻密にコントロールし、クライアントの洗練された企業イメージを体現する場を提案しています。



This is an example of an existing office refurbishment proposal.

We imagined an entrance that welcomes visitors by dividing the space of one company into two. The doorway is equipped with a glass door that does not emphasize its existence. The box is made of black-painted natural board and wood wool cement board that retain the texture of the fabric.
While maintaining a sense of privacy as an office space, we are proposing a place that embodies the sophisticated corporate image of the client by precisely controlling the height of the box so as not to impair the unity of the place.

C-014

Type
オフィスリノベーション
設計監理
山田 直貢
Type
Office renovation
Design
Naotsugu Yamada

OTHER WORKS

HOME > WORKS > AMGホールディングス