Agg.一級建築士事務所

Agg.一級建築士事務所

Agg. Architects Office

TEL: 0120-86-5142

注文住宅 Black / White

コンクリートで造成された基壇部に対し、フロートされたグレーのボックスによる外観構成。

The exterior composition is a gray box that floats against the base made of concrete.

注文住宅 Black / White

コンクリートの擁壁が敷地に水平ラインを描き、高低差を整えながら駐車スペースを確保します。

The concrete retaining wall draws a horizontal line on the site and secures a parking space while adjusting the height difference.

注文住宅 Black / White

陽の当たり具合によって表情を変化させるダークグレーの金属パネル。

A dark gray metal panel that changes its expression depending on how the sun hits it.

注文住宅 Black / White

日没後、LDKに設けられた広い開口部から室内の灯りがやさしく洩れ出します。

After sunset, the lights in the room gently leak through the wide opening in the LDK.

注文住宅 Black / White

床材・階段材とも、オーク材で統一されたシンプルな内装の構成。

Both flooring and stairs have a simple interior structure that is unified with oak.

注文住宅 Black / White

吹抜のあるLDKの夕景。ドアと共にTVやエアコン等、各種収納を同一面で整えた白い壁面。

Evening view of LDK with a colonnade. A white wall with a door and various storages such as TV and air conditioner on the same side.

0 / 0

Black / White

【愛知県名古屋市 T邸】

区画整理が行われた土地に計画された住宅です。初めて敷地を訪れたとき、周囲には1軒の建物すら建っておらず、新たな風景を担うことへの責任を感じました。

空が見渡せるような土地の状況に、水平を強調するコンクリートの壁を設け、そこから浮かぶように住居のボリュームを注意深く配置しました。敷地が持つ高低差を利用し、快適性とプライバシーを両立した住空間は、機能を重視したフラットなデザインに結実しています。



It is a house planned on the land where the land readjustment was done.

In a situation where you can see the sky, we set up a concrete wall that emphasizes the horizontal, and carefully arranged the volume of the house so that it floats from it.Utilizing the height difference of the site, the living space that balances comfort and privacy has a flat design with an emphasis on functionality.

h-001

Type
注文住宅
敷地面積
330.60㎡
延床面積
106.52㎡
構造規模
W造 2階建
設計期間
2007.02~2007.08
設計監理
山田 直貢
Type
Custom home
Site area
330.60㎡
Total floor area
106.52㎡
Structural scale
Wood 2F
Design period
2007.02~2007.08
Design
Naotsugu Yamada

OTHER WORKS

HOME > WORKS > Black / White